Salut PRO Hivern

PROGRAMES DE SALUT

Programes dirigits a persones de totes les edats que necessitin un treball conscient, respectuós i equilibrat del cos. Adequat a tot tipus de patologia d’esquena (contractures, desviacions, hèrnies discals, lumbàlgies, dorsàlgies, cervicàlgies,…), dolors articulars i musculars, fibromialgia i fatiga crònica, tendinitis, artrosis, osteoporosis,… I per a qui desitgi una millor gestió emocional del dolor i l’estrès. Ideal també per la prevenció i conservació de la salut corporal i emocional.

Durada

Curs anual: Inici el 27 de setembre de 2024 i finalització el 14 de juny de 2025.

També es poden fer únicament els períodes del curs que es desitgi:

  • 1r període: del 27 de setembre al 14 de desembre de 2024
  • 2n període: del 7 de gener al 22 de març de 2025
  • 3r període: del 24 de març al 14 de juny de 2025

Períodes sense activitat

  • Nadal: del 16 de desembre de 2024 al 6 de gener de 2025
  • Setmana Santa: del 14 al 21 d’abril de 2025
  • Dies festius: 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre de 2024, 1 de maig de 2025

Ioga

Activitat que busca l’equilibri físic mental. Les postures es realitzen lentament i amb una respiració conscient. Ens proporcionen més capacitat respiratòria, flexibilitat, força, equilibri, coordinació, memòria, concentració, més voluntat i paciència, capacitat per controlar el dolor ajudant a equilibrar el sistema nerviós, i fins i tot podem millorar el nostre caràcter.

Gimnàstica terapèutica postural

Gimnàstica suau amb treball de control i consciència corporal, sobretot de la columna vertebral. Es combinen exercicis de mobilitat, estirament, força, control motor, equilibri i consciència del propi cos. Afavoreix la reparació de teixits lesionats i inflamats i s’aprenen tècniques d’higiene postural.

Pilates

Treballa el cos de manera conscient, s’exercita cos i ment i s’interioritza molt de manera que amb el temps de pràctica s’aprèn a interpretar les zones fortes i les febles del nostre cos. Combina el treball de flexibilitat que ens aporta el ioga, amb el treball de força i resistència que es pot assolir en una sala de fitness.

Gimnàstica aquàtica postural

Exercicis suaus que aprofiten les avantatges del medi aquàtic com la disminució de l’acció de la gravetat, la flotabilitat, la pressió hidrostàtica i la temperatura de l’aigua, per fer un treball sense càrrega sobre el nostre cos, evitant l’impacte articular, millorant la mobilitat, la circulació, la coordinació, disminuint el dolor i les tensions. No cal saber nedar.

Gimnàstica abdominal hipopressiva

Exercicis posturals rítmics, basats en tècniques posturals hipopressives (que disminueixen la pressió intraabdominal) amb la finalitat de reforçar la musculatura de la faixa abdominal i del sol pèlvic, reduir cintura, millorar esquema corporal i postural i tractar patologies ginecològiques i urinàries.

Tai-txi

El Tai-txi és una disciplina xinesa que treballa com una gimnàstica suau a través d’ una seqüència de moviments lents, controlats i encadenats. Ideal per treballar l’equilibri entre el moviment corporal, la respiració i la ment pausada, com una Meditació en Moviment. En aquest curs fem especial atenció a la postura i la correcció corporal, adaptant els exercicis a la patologia de cada persona.

Taller de massatges

Taller on ensenyem les tècniques bàsiques de massatge per poder aplicar en família o parella. Es tracta d’aprendre unes maniobres i manipulacions a través de les mans i tenir uns protocols d’aplicació en Extemitats Inferiors i Esquena. S’entrega dossier.

Protocols escoliosi per a infants

Pautes personalitzades d’exercicis de natació i/o d’exercici terapèutic programades des del Servei de Fisioteràpia després de valorar a consulta cada cas particular. S’aconsella aportar proves diagnòstiques (radiografies, informes,…). Si s’escau, es deriva a l’infant a un curs de natació amb les aportacions específiques per la seva escoliosis.

Meditació guiada

Pràctica del camí a la meditació “silenci interior” Antar Mouna.

Consta d’una hora, hora i quart on practicarem la meditació pas a pas, acompanyant-nos i intercalant moments d’estiraments i moviments de l’Hatta yoga, que ens facilitaran les estones de quietud.

Coneixerem algunes posicions de les mans (Mudras) i el seu significat i potencial, també relaxació final.

Una forma d’entrar en la meditació còmodament.

Aquabalance

Matalàs inflable i rígid que ens permet treballar en un programa d’exercicis a l’aigua, en el que tonifiques tot el cos gràcies a un desequilibri ocasionat pel mateix matalàs, efectiu i segur, també introdueix exercicis del mètode Pilates adaptats a les condicions i característiques del medi aquàtic, amb moviments fluids i controlats amb una respiració i relaxació activa.

Ioga per a embarassades

A les classes de ioga per a embarassades, podràs alliberar-te de tensions tant emocionals com físiques, a més de ser una molt bona preparació per al part.

L’embaràs és un estat de salut, ple de goig i plenitud, encara que de vegades no podem acabar de gaudir-lo pels vaivens emocionals, els dubtes, la por i les molèsties físiques.

Emocionalment, anirem treballant l’estat de quietud interna, deixant anar la por i tornant a confiar en el nostre cos, en el nadó i en la vida.

Físicament, farem postures de ioga per alleujar molèsties com la ciàtica, tensions a l’esquena, sobrecàrrega al pubis, retenció de líquids, entre d’altres.

I com a preparació al part, treballarem amb postures que et poden ajudar en aquest moment, així com respiracions, sons, visualitzacions i trucs psicològics perquè puguis gaudir plenament del naixement d’aquesta nova vida.

Rehabilitació aquàtica post Covid

Programa d’exercicis realitzats en el medi aquàtic ideats per treballar les conseqüències de la Covid, buscant el restabliment de la funcionalitat, mobilitat, força, coordinació, respiració, resistència a la fatiga i millora de l’estat anímic.

HORARIS PROGRAMES DE SALUT

PREUS

S’aplicarà un 7% de descompte de la base imposable del preu als empadronats a Vilafranca, excepte en els preus marcats amb *. Tots els preus tenen el 21% d’IVA inclòs.