Curs rehabilitació aquàtica

CURS MENSUAL

Dimecres a les 16.15h i dijous a les 11.00h

La Rehabilitació Post-Covid és un programa d’exercicis realitzats en el medi aquàtic ideats per treballar les seves conseqüències, buscant un restabliment de la funcionalitat, de la mobilitat, de la força, de la coordinació, de la respiració, de la propiocepció, de la resistència a la fatiga i de la millora de l’estat anímic de la persona.
La combinació d’exercici físic i respiratori permetrà millorar i recuperar la qualitat de vida desitjada. I donat que l’exercici es realitzarà en un espai lúdic, un entorn i un medi agradables, ajudarà també a la millora de l’estat emocional i anímic.
El treball a l’aigua ens dona múltiples possibilitats, ja que per efecte de la disminució de la gravetat i la flotabilitat, permet un treball corporal amb reducció del pes del cos i n’evita l’impacte articular, disminuint així la dificultat dels exercicis i moviments a realitzar.
A més, la pressió hidrostàtica del medi aquàtic ajuda a estabilitzar les articulacions més febles, disminueix la pressió arterial i l’edema de les extremitats inferiors.

A qui va adreçat

Aquest curs va adreçat a totes aquelles persones , abonats i no-abonats del Complex Aquàtic de Vilafranca, majors de 16 anys, que presentin seqüeles del pas per la malaltia del Covid-19.
Aquestes seqüeles poden ser respiratòries, neurològiques, càrdio-vasculars, de fatiga local o general, de pèrdua de mobilitat i equilibri,…
Per inscriure’s al curs és imprescindible que es tingui una mínima autonomia en el medi, és a dir, que es pugui mantenir una bipedestació autònoma (estar de peu sense suport). En cas contrari, els exercicis estarien igualment indicats, però caldria un tractament més individualitzat.
No cal saber nedar per apuntar-se al curs.

Objectius del curs

  • Disminuir el dolor
  • Millorar la mobilitat articular
  • Millorar la flexibilitat
  • Tonificar la musculatura
  • Millorar la circulació limfàtica i sanguínia
  • Millorar la coordinació i el control motriu
  • Millorar l’equilibri i restablir els patrons de la marxa. 
  • Disminuir les tensions musculars i sobrecàrregues articular
  • Disminuir el nivell d’ansietat i estrès

Funcionament del curs

El curs és mensual i consta d’una sessió setmanal de 45 minuts El curs anirà a càrrec d’un/a fisioterapeuta

Preu mensual: 24.62€

És recomanable una sessió prèvia amb el Servei de Fisioteràpia del Complex Aquàtic per tal de realitzar una exploració completa i obtenir dades necessàries referents al procés individual i patològic de cada assistent. Els darrers informes mèdics seran de gran utilitat.
*Mes info a la recepció del complex aquàtic Vilafranca*